Onze Fitness is volzet! Proefsessies kunnen nog geboekt worden maar nadien komt U op een wachtlijst tot er opnieuw plaats is.

 

close
Logo-beweging zenhoeve

GROEPSLESSEN

expand_more

Elke les wordt gegeven door goed opgeleide lesgevers. Bij Zenhoeve vinden we het heel belangrijk dat iedereen kan bewegen vanuit de mogelijkheden van zijn/haar  lichaam. Wij letten erop dat oefeningen correct worden uitgevoerd om klachten en blessures te voorkomen.

De lessen zijn in beperkte groep, max 18 personen, en toegankelijk voor iedereen. Heb je fysieke klachten of ben je zwanger, is het wel aangewezen om de lesgever hiervan op de hoogte te brengen zodat we de juiste begeleiding kunnen geven.

Om de les niet te storen wordt er gevraagd om tijdig aanwezig te zijn.

Pilates

Bij Pilates draait alles om het perfect gecontroleerd uitvoeren van bewegingen zoals deze ooit door Joseph Pilates zijn bedacht.

Het is een spierversterkende oefenmethode waarbij de focus wordt gelegd op het versterken van rug, romp en bekkenmusculatuur maar ook been- en armmusculatuur komen aan bod.

Pilates is vandaag de dag een essentieel onderdeel van een gezonde levenswijze, vooral omdat de oefeningen van jong tot oud in alle veiligheid beoefend kunnen worden.

HIIT-mix

Een gevarieerde mix van oefeningen waarbij cardio- en krachttraining elkaar tegemoet komen en dit alles op een bedje van pilates. Er wordt gebruik gemaakt van gewichten en andere hulpmiddelen om de oefeningen wat uitdagender te maken.

Deze les is voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt. Je wordt begeleid door de sportkiné zodat je erop kan vertrouwen dat er voldoende aandacht wordt besteed aan het correct uitvoeren van de bewegingen.

Pop pilates

Zoals de naam doet vermoeden is deze les een combinatie van cardiotraining en spierversterkende oefeningen volgens de pilates methode.

In deze  up tempo les worden de klassieke pilates oefeningen uitgevoerd op popmuziek waardoor er een soort danschoreografie ontstaat.

Deze les is voor iedereen die graag beweegt op muziek en tegelijkertijd wat spierkracht wil trainen.

Vinyasa flow

Na het rustig toekomen op de mat en een korte opwarming van het ganse lichaam, volgt er een aaneenschakeling van houdingen die we kennen vanuit de hatha yoga.

Op het ritme van je ademhaling beweeg je door een reeks asana’s, zodat er een zekere ‘flow’ ontstaat. Hierdoor krijgt de les een dynamisch karakter . Naar het einde van de les toe wordt het lichaam opnieuw tot rust gebracht met een paar houdingen uit yin yoga om de les af te sluiten mat savasana.

Yin yoga

Yin yoga is een yogavorm die inwerkt op het bindweefsel en niet zozeer op de spieren.

Yin houdingen herstellen en versterken het bindweefsel en de gewrichten, waardoor deze yogavorm uitermate geschikt is na blessures. Bovendien worden de meridianen gestimuleerd alsook de functies van de organen en herstellen we het zelf genezend vermogen van het lichaam  waardoor yin yoga heel  therapeutisch kan zijn.

Gedurende 3 minuten blijf je in de pose en leg je de focus op de ademhaling. Door het rustige tempo en het werken met de ademhaling krijgt deze yogavorm een meditatief karakter.

Yin to rest yoga

In deze les wordt de focus eerst gelegd op yin houdingen om daarna de les te eindigen met een paar houdingen uit de restoratieve yoga. Je krijgt in deze les het beste van twee werelden.

De diep ontspannende restoratieve houdingen worden langer aangehouden dan de yin poses en kan je door het gebruik van kussens en bolsters de spierspanning volledig loslaten. Hierdoor wordt het parasympatisch zenuwstelsel aangesproken en kan de stress uit je lichaam vloeien. Het is een zachte en ontspannende vorm van yoga waarbij je je letterlijk in alle rust laat dragen waardoor deze les ook geschikt is voor mensen met chronische pijnklachten.

Lessenrooster

Maandag 19u30-20u25

20u35-21u30


Pilates

HIIT Mix


Ann

Marieke


Dinsdag 19u30-20u25

20u35-21u30


Yin Yoga

Vinyasa flow


Ann

Sabrina


Woensdag 9u30-10u25

19u30 – 20u25u

20u35 – 21u30


 

Pilates

Yogalates

Pop pilates


 

Ann

Ann

Ann


Donderdag 19u30-20u25


Yin to Rest Yoga


Sabrina


Tarieven