Om de kwaliteit van onze egymstudio te waarborgen, hanteren wij een maximum aantal leden. Daarom is er voorlopig een ledenstop en zijn er geen proefsessies beschikbaar.

close
Logo-beweging zenhoeve

GROEPSLESSEN

expand_more

Elke les wordt gegeven door goed opgeleide lesgevers. Bij Zenhoeve vinden we het heel belangrijk dat iedereen kan bewegen vanuit de mogelijkheden van zijn/haar  lichaam. Wij letten erop dat oefeningen correct worden uitgevoerd om klachten en blessures te voorkomen.

De lessen zijn in beperkte groep, max 18 personen, en toegankelijk voor iedereen. Heb je fysieke klachten of ben je zwanger, is het wel aangewezen om de lesgever hiervan op de hoogte te brengen zodat we de juiste begeleiding kunnen geven.

Om de les niet te storen wordt er gevraagd om tijdig aanwezig te zijn.

Pilates

Bij Pilates draait alles om het perfect gecontroleerd uitvoeren van bewegingen zoals deze ooit door Joseph Pilates zijn bedacht.

Het is een spierversterkende oefenmethode waarbij de focus wordt gelegd op het versterken van rug, romp en bekkenmusculatuur maar ook been- en armmusculatuur komen aan bod.

Pilates is vandaag de dag een essentieel onderdeel van een gezonde levenswijze, vooral omdat de oefeningen van jong tot oud in alle veiligheid beoefend kunnen worden.

Pilates-mix

Een gevarieerde mix van oefeningen waarbij cardio- en krachttraining elkaar tegemoet komen en dit alles op een bedje van pilates. Er wordt gebruik gemaakt van gewichten en andere hulpmiddelen om de oefeningen wat uitdagender te maken.

Deze les is voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt. Je wordt begeleid door de sportkiné zodat je erop kan vertrouwen dat er voldoende aandacht wordt besteed aan het correct uitvoeren van de bewegingen.

Easy Morning Yoga

Deze les heeft alles om het lichaam rustig te laten wakker worden en voor te bereiden op dag die komt. Het is een mix van vinyasa yoga en yin yoga.

Vinyasa flow

Na het rustig toekomen op de mat en een korte opwarming van het ganse lichaam, volgt er een aaneenschakeling van houdingen die we kennen vanuit de hatha yoga.

Op het ritme van je ademhaling beweeg je door een reeks asana’s, zodat er een zekere ‘flow’ ontstaat. Hierdoor krijgt de les een dynamisch karakter . Naar het einde van de les toe wordt het lichaam opnieuw tot rust gebracht met een paar houdingen uit yin yoga om de les af te sluiten mat savasana.

Yin yoga

Yin yoga is een yogavorm die inwerkt op het bindweefsel en niet zozeer op de spieren.

Yin houdingen herstellen en versterken het bindweefsel en de gewrichten, waardoor deze yogavorm uitermate geschikt is na blessures. Bovendien worden de meridianen gestimuleerd alsook de functies van de organen en herstellen we het zelf genezend vermogen van het lichaam  waardoor yin yoga heel  therapeutisch kan zijn.

Gedurende 3 minuten blijf je in de pose en leg je de focus op de ademhaling. Door het rustige tempo en het werken met de ademhaling krijgt deze yogavorm een meditatief karakter.

Lessenrooster vanaf 1/1/2024

Maandag 19u30-20u25

20u35-21u30


Pilates

Pilates Mix


Ann

Marieke


Dinsdag 19u30-20u25

20u35-21u30


Yin Yoga

Vinyasa flow


Sabrina

Sabrina


Woensdag 9u00-9u55

10u05 – 11u

19u30 – 20u25


Easy morning Yoga

Pilates

Yogalates


Ann

Ann

Ann


Donderdag 19u30-20u25

20u35-21u30


Yin  Yoga

Pilates


Ann

Ann


Tarieven