Om de kwaliteit van onze egymstudio te waarborgen, hanteren wij een maximum aantal leden. Daarom is er voorlopig een ledenstop en zijn er geen proefsessies beschikbaar.

close

Katheline Bouchery

Kinesiologe

Mijn eerste kennismaking met kinesiologie was in ‘97. Ik zocht toen een manier om beter om te gaan met stress en maakte een afspraak met een kinesiologe. Ik kan mij die consultatie nog heel levendig herinneren. Ik voelde me gehoord, begrepen en verlicht. Dit was nieuw voor mij. Op weg naar huis vroeg ik me af of deze methode op paarden toegepast kon worden. In die tijd was het trainen van moeilijke paarden mijn beroep. Door op een meer natuurlijke ‘paard gerichte ‘manier met hun om te gaan, trachtte ik hun verloren vertrouwen terug te winnen. Een onzeker paard dat onder druk staat kan riskante reacties teweegbrengen. Ik hoopte via kinesiologie hun welbevinden te verbeteren en de risico’s die mijn werk inhield te verminderen.

In ’98 startte ik een opleiding Health Kinesiology in Engeland. Mits enkele creatieve aanpassingen experimenteerde ik met de methode op paarden. En ja, ik was gefascineerd door de positieve resultaten. De paarden vertoonden een grotere bereidheid tot samenwerking.

Ik wist dat een deel van de weerstanden bij de paarden hun oorsprong vonden in de manier waarop ruiters met hen omgingen. Dit bracht me bij de uitdaging om kinesiologie toe te passen op paard én ruiter. Een bijzondere tijd. Kort nadien kreeg ik vragen van ruiters om hun kinderen, partner of kennissen te willen ontvangen.

En zo groeide mijn praktijk uit tot een plek waar ik samen met de cliënt op zoek ga naar de oorzaak van een spanning, het terugvinden van zelfzekerheid, het herwinnen van veerkracht, het opsporen van allergieën, het bepalen van aangepaste voedingspatronen, met oog op het tot rust brengen van het lichaam in zijn geheel.

Verder heb ik mij gespecialiseerd in de Orthomoleculaire voedingskunde (Medelid BBOW). Franstalige en Engelstalige patiënten kunnen ook vlot te woord gestaan worden.