Om de kwaliteit van onze egymstudio te waarborgen, hanteren wij een maximum aantal leden. Daarom is er voorlopig een ledenstop en zijn er geen proefsessies beschikbaar.

close

Gino Janssens

Kinesitherapie, dry needling

Het menselijk lichaam heeft me van kinds af aan al gefascineerd, namelijk de complexiteit en genialiteit waarmee alle delen van het lichaam invloed hebben op elkaar en dit zowel bij beweging als bij genezing na problemen. Wanneer het moment aanbrak om een studierichting te kiezen en zo deels mijn toekomstig beroep te kiezen, was het vooral een kwestie van in de richting van mijn interesse verder te zoeken. Daarnaast zocht ik een beroep waarbij het sociale aspect aanwezig was meer bepaald sociaal met mensen werken en dit in teamverband. Kinesitherapie paste dan ook perfect in dit plaatje.

Het fijne aan het werk als kinesitherapeut is dat iedere patiënt zijn eigen verhaal en doelen heeft. Zo is elke aanpak en behandeling uniek en dit geeft mij als therapeut de nodige uitdaging, keer op keer. Ik werk graag met een actieve aanpak. Dit houdt in dat een groot deel van de behandeling gaat naar het behandelen zelf. Daarnaast wordt er ook uitleg gegeven over de pathologie, het uitvoeren van verschillende oefeningen en het meegeven van thuisoefeningen zodat optimale resultaten behaald kunnen worden.

Zenhoeve heeft me de kans gegeven om verder te ontwikkelen als kinesitherapeut. Wat me aanspreekt in deze praktijk, is de multidisciplinaire aanpak. Elke therapeut heeft zijn eigen domein en specialiteiten. Op deze manier kunnen we voor de patiënt een veelzijdig therapieplan opstellen dat op zijn of haar noden is aangepast.