Profiteer nu van onze septemberactie! Neem een jaarabonnement en betaal GEEN intake!

close

Shari Claes

Sportkinesitherapeute, personal trainer en manueel therapeut in opleiding

Toen ik afstudeerde in 2012 van de middelbare school en besloot om Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen te gaan studeren aan de KU Leuven, leek niemand echt verbaasd te zijn. Het menselijk lichaam en het bewegen ervan zijn steeds domeinen geweest waarin ik erg geïnteresseerd was. In mijn laatste jaren aan het Sportkot, koos ik voor de afstudeervariant Fysieke Activiteit, Fitheid en Gezondheid. Hierbij kwam ik in aanraking met Physical Coaching en Personal Training.

Mensen ondersteunen, begeleiden en motiveren om hun doelen te bereiken is iets wat me erg aanspreekt, maar daarnaast heb ik ook veel interesse in de medische wereld. Het leek me daarom de juiste keuze om na mijn Masteropleiding Lo&BW te kiezen voor een tweede studie, namelijk: revalidatiewetenschappen en kinesitherapie.

Een logisch gevolg van mijn sportieve carrière als (vroeger) gymnaste en huidig rugbyspeelster en studies LO, heb ik als specialisatie sportkinesitherapie gekozen. In de praktijk hanteer ik dan ook een actieve aanpak gebaseerd op de individuele doelen van de patiënt.

Momenteel volg ik een opleiding tot manueel therapeut.