Health Kinesiology™ is de studie van zowel de uiterlijke als de innerlijke bewegingen van het lichaam.

 

Health Kinesiology™ houdt eveneens rekening met de beweging van het lichaam in relatie tot wat er rondom ons gebeurt en de invloed hiervan op ons lichaam: andere personen, onze leefomgeving, onze voeding, onze dagdagelijkse gewoontes … 

 

Vitale energie

 

Vitale energie stroomt doorheen heel ons lichaam en is continu in verbinding met al onze functies en voorziet ons lichaam van de nodige levensenergie.

Ons lichaam is steeds op zoek naar evenwicht om er voor te zorgen dat vitale energie zonder hinder kan doorstromen en hierdoor ons welzijn verzekerd wordt.

Zodra onze vitale energie onder spanning staat, wijzigt dit de doorstroming en kan het invloed hebben op zowel fysiek, psychologisch, biochemisch als op energetisch vlak.

 

 

Onze spanningen opsporen

 

Ons lichaam reageert op alles in zijn omgeving, neemt alles waar wat ons lichaam stimuleert of tegenwerkt en herkent wat het energie geeft of ontneemt.

 

Health Kinesiology™ is een methode die de mogelijkheid biedt te evalueren wat ons lichaam en geest baat bij heeft en wat we beter vermijden.

Door het lichaam bewust onder een “veronderstelde spanning” te zetten, kunnen we dankzij de veerkracht van de spiertonus -die op een voortreffelijke wijze ons energetisch evenwicht weergeeft- nagaan hoe ons lichaam die spanning ervaart. Als die “veronderstelde spanning” geen invloed heeft, blijft de spiertonus “krachtig” en is er geen verlies aan vitale energie. Daarentegen als de spiertonus “verslapt” geef dit een verlies aan vitale energie weer.

 

De waardevolle aanwijzingen die deze spiertonus aan ons doorgeeft “krachtig“ of “slap”, “sterk“ of “zwak” geven ons de mogelijkheid om o.a. het volgende na te gaan:

 

  • of een bepaalde houding goed voor ons is en hoe deze indien nodig deze te verbeteren,
  • of bepaalde voeding intoleranties teweegbrengt en hoe die te verhelpen,
  • of bepaalde gedachten ons verwarren en hoe deze op te klaren,
  • of onze energie verstoord is en hoe deze terug in evenwicht te brengen.

 

Omdat ons lichaam ogenblikkelijk reageert op gedachten die we hebben, op woorden die we horen en op de vragen die ons gesteld worden, is het eveneens mogelijk om raad te vragen aan “de kennis van ons lichaam“ en zo informatie te bekomen om beter te begrijpen wat er in ons omgaat.

 

 

Spanningen vrijlaten en vitale energie terug in evenwicht brengen

 

Eens dat spanningen opgespoord zijn, kunnen we nakijken welke impact deze hebben op onze vitale energie. Op basis van de verkregen informatie, bekijken we welke stappen er te nemen zijn om de vitale energie terug in evenwicht te brengen. Dit kan d.m.v. de volgende toepassingen of combinaties ervan:

 

 • door acupunctuurpunten te stimuleren. Door deze punten lichtjes aan te raken met de vingertoppen, zonder druk of gebruik van naalden,
 • door handen op een bepaalde zone van het lichaam te plaatsen,
 • door middel van specifieke bewegingen,
 • door zich te concentreren op bepaalde gedachten of zich bepaalde situaties terug te herinneren,
 • met behulp van magneten, essentiële oliën, kinesiologische test kits.

 

Na verloop van deze toepassing(en) wordt er een ontspanning waargenomen die zich kan uiten door geeuwen of een gevoel van opluchting. Aan het einde van de behandeling wordt er nagegaan of het energetische systeem van het lichaam de aanpassingen goed heeft opgenomen en/of de vitale energie opnieuw vrij doorstroomt.

 

 

Andere mogelijkheden die Health Kinesiology™ nog te bieden heeft:

 

Health Kinesiology™ is geschikt voor volwassenen en kinderen alsook voor baby’s en laat onder andere toe om:

 

 • een goede vitale energie te behouden,
 • het zelfhelend vermogen van het lichaam te bevorderen,
 • zelfwaardering en zelfstandigheid te versterken,
 • obstakels makkelijker te overwinnen,
 • persoonlijke of professionele relaties te verbeteren,
 • beleefde trauma’s te ontwaren en te verwerken,
 • een goede nachtrust terug te vinden,
 • gezonde eetgewoontes aan te nemen die in lijn zijn met de behoeften van het lichaam,
 • allergieën op te sporen,
 • weer een heldere kijk te hebben op het leven

 

Het verloop van een consultatie

 

Een consultatie in Health Kinesiology™ duurt ongeveer één uur. Het omvat een evaluatie van uw welzijnstoestand, het toepassen van de kinesiologische procedure en een verduidelijking van de stappen die u zelf kan ondernemen om uw vitale energie te verhogen.

 

Meestal verkiest men om op de kinesiologietafel te gaan liggen. Sommige mensen zitten echter liever recht op een stoel. Ook dit is uiteraard mogelijk. Uw comfort is immers belangrijk.

 

 

Dr Jimmy Scott, de grondlegger van Health Kinesiology™ 

 

Na het behalen van een PH.D in fysiologische psychologie aan de universiteit van Noord Carolina in 1966, was Dr Scott verschillende jaren, als wetenschappelijke “slaaponderzoeker”, verbonden aan het “National Institute of Mental Health” en nadien ook bij de “University of California School of Medicine”, eerst in Davis en daarna San Francisco. Hij schreef meer dan dertig onderzoeks-essays voor wetenschappelijke en medische tijdschriften.

In 1976 behaalde hij een licentie in Psychologie en ruilde hij zijn universitaire loopbaan in om een eigen praktijk op te starten in relaxatietechnieken en het toepassen van de “Biofeedback” methode, een biologische terugkoppelingsprincipe van lichaamssignalen die de interacties tussen de hersenactiviteit en de fysiologische functies bestudeert.

Omdat Dr Scott zich al snel bewust werd hoe belangrijk het algehele welzijn van zijn patiënten was, besloot hij voedingsadvies, Toegepaste Kinesiologie en Touch for Health te combineren in zijn behandelingsmethode. Gedreven door de zin om de kinesiologische procedures te verbeteren, ontwikkelde hij in 1978 zijn eigen methode, de Health Kinesiology™

Vandaag de dag onderzoekt Dr Jimmy Scott nog steeds de mogelijkheden om Health Kinesiology™ te verfijnen.  Health Kinesiology™ wordt erkend als een zachte, respectvolle én efficiënte methode.

 

 

Consultatie in Health Kinesiology™

 

Katheline Bouchery

Kinesiologie en orthomoleculaire voedingsadvies

0497 258 981

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Consultaties mogelijk in het Nederlands, Frans of Engels.