Beweging

Kinesiologie is de studie van zowel de uiterlijke als de innerlijke bewegingen van het lichaam.

Kinesiologie houdt eveneens rekening met de beweging van het lichaam in relatie tot wat er rondom ons gebeurt en de invloed hiervan op ons lichaam: andere personen, onze leefomgeving, onze voeding, onze dagdagelijkse gewoontes …

 

Vitale energie

Vitale energie stroomt doorheen heel ons lichaam en is continu in verbinding met al onze functies en voorziet ons lichaam van de nodige levensenergie.

Ons lichaam is steeds op zoek naar evenwicht om ervoor te zorgen dat vitale energie zonder hinder kan doorstromen en hierdoor ons welzijn verzekerd wordt.

Zodra onze vitale energie onder spanning staat, wijzigt dit de doorstroming en kan het invloed hebben op zowel fysiek, psychologisch, biochemisch als op energetisch vlak.

 

Onze spanningen opsporen

Ons lichaam reageert op alles in zijn omgeving, neemt alles waar wat ons lichaam stimuleert of tegenwerkt en herkent wat energie geeft of ontneemt.

Kinesiologie is een methode die de mogelijkheid biedt te evalueren waar ons lichaam en onze geest baat bij hebben en wat we beter vermijden.

Door het lichaam bewust onder een “veronderstelde spanning” te zetten, kunnen we dankzij de veerkracht van de spiertonus - die op een voortreffelijke wijze ons energetisch evenwicht weergeeft - nagaan hoe ons lichaam die spanning ervaart.

Als die “veronderstelde spanning” geen invloed heeft, blijft de spiertonus “krachtig” en is er geen verlies aan vitale energie. Daarentegen als de spiertonus “verslapt” geef dit een verlies aan vitale energie weer.

De waardevolle aanwijzingen die deze spiertonus aan ons door geeft  “krachtig“ of “slap”, “sterk“ of “zwak” geven ons de mogelijkheid om onder andere het volgende na te gaan:

 

·       Is een bepaalde houding goed voor ons en hoe kunnen we deze indien nodig verbeteren

·       Welke voeding intoleranties teweegbrengt en hoe die te verhelpen

·       Welke gedachten ons verwarren en hoe deze op te klaren

·       Is onze energie verstoord en hoe kunnen we deze terug in evenwicht brengen.

Omdat ons lichaam ogenblikkelijk reageert op gedachten die we hebben, op woorden die we horen en op de vragen die ons gesteld worden, is het eveneens mogelijk om raad te vragen aan “de kennis van ons lichaam.” Zo bekomen we informatie en kunnen we beter begrijpen wat er in ons omgaat.

 

Spanningen vrijlaten en vitale energie terug in evenwicht brengen

Eens dat spanningen opgespoord zijn, kunnen we nakijken welke impact deze hebben op onze vitale energie. Op basis van de verkregen informatie, bekijken we welke stappen er uitgevoerd moeten worden om de vitale energie terug in evenwicht te brengen. Dit kan door middel van de volgende toepassingen of combinaties ervan:

 

·       Door acupunctuurpunten te stimuleren. Door deze punten lichtjes aan te raken met de vingertoppen, zonder druk of gebruik van naalden

·       Door handen op een bepaalde zone van het lichaam te plaatsen

·       Door middel van specifieke bewegingen

·       Door zich te concentreren op bepaalde gedachten of zich bepaalde situaties terug te herinneren

·       met behulp van magneten, essentiële oliën, kinesiologische test kits.

Na verloop van deze toepassing(en) wordt er een ontspanning waargenomen die zich kan uiten door geeuwen of een gevoel van opluchting.

Aan het einde van de behandeling wordt er nagegaan of het energetische systeem van het lichaam de aanpassingen goed heeft opgenomen en/of de vitale energie opnieuw vrij doorstroomt.

 

Andere mogelijkheden die kinesiologie nog te bieden heeft

Kinesiologie is geschikt voor volwassenen en kinderen alsook voor baby’s en laat onder andere toe om:

·       Een goede vitale energie te behouden

·       Het zelfhelend vermogen van het lichaam te bevorderen

·       Zelfwaardering en zelfstandigheid te versterken

·       Obstakels makkelijker te overwinnen

·       Persoonlijke of professionele relaties te verbeteren

·       Beleefde trauma’s te ontwaren en te verwerken,

 

·       Een goede nachtrust terug te vinden

·       Gezonde eetgewoontes aan te nemen die in lijn zijn met de behoeften van het lichaam en levensstijl

·       Allergieën op te sporen en onder handen nemen

·       Weer een heldere kijk te hebben op het leven.

 

Het verloop van een consultatie

Een consultatie in kinesiologie duurt ongeveer één uur.  Het omvat een evaluatie van uw welzijnstoestand, het toepassen van de kinesiologische procedure en een verduidelijking van de stappen die u zelf kan ondernemen om uw vitale energie te verhogen.

Meestal verkiest men om op de kinesiologietafel te gaan liggen. Sommige mensen zitten echter liever recht op een stoel. Ook dit is uiteraard mogelijk, uw comfort is immers belangrijk.

 

Afspraak en tarief

Afspraken kunnen telefonisch gemaakt worden op het nummer :

Katheline Bouchery  0497 258 981 of via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Een consult van 1uur kinesiologie of orthomoleculair voedingsadvies kost €60.

Consultaties mogelijk in het Nederlands, Frans of Engels.