Ann Peeters (Fasciatherapie)

 

 

Al sinds mijn jeugd is  beweging een belangrijk deel van mijn leven. Ritmische gymnastiek en dans zijn altijd mijn passie geweest. Het lag voor de hand dat ik een studierichting zou kiezen waar deze passie aan bod kwam.

In 1993 heb ik het diploma behaald van master in de kinesitherapie. Daarna heb ik manuele therapie gestudeerd aan de VUB.Mijn interesse in beweging als therapievorm is blijven groeien. In 2003 heb ik het diploma behaald in de fasciatherapie MDB.

In fasciatherapie ontdekte ik dat bewegen niet alleen een invloed kan hebben op het herstel van het bewegingsstelsel  maar dat beweging ook kan inwerken op de emoties van een persoon.

Via mijn oude passie dans en mijn voortdurende honger naar kennis, ben ik het pad van yoga ingeslagen. Yoga is heel aanvullend op al de dingen die ik reeds heb gedaan en op verschillende vlakken zo interessant dat ik er mij momenteel nog steeds in bijschool.

 


Gino Janssens (Kinesitherapie)

 

Het menselijk lichaam heeft me van kinds af aan al gefascineerd, namelijk de complexiteit en genialiteit waarmee alle delen van het lichaam invloed hebben op elkaar en dit zowel bij beweging als bij genezing na problemen. Wanneer het moment aanbrak om een studierichting te kiezen en zo deels mijn toekomstig beroep te kiezen, was het vooral een kwestie van in de richting van mijn interesse verder te zoeken. Daarnaast zocht ik een beroep waarbij het sociale aspect aanwezig was meerbepaald sociaal met mensen werken en dit in teamverband. Kinesitherapie paste dan ook perfect in dit plaatje.

Het fijne aan het werk als kinesitherapeut is dat iedere patiënt zijn eigen verhaal en doelen heeft. Zo is elke aanpak en behandeling uniek en dit geeft mij als therapeut de nodige uitdaging, keer op keer. Ik werk graag met een actieve aanpak. Dit houdt in dat een groot deel van de behandeling gaat naar het behandelen zelf. Daarnaast wordt er ook uitleg gegeven over de pathologie, het uitvoeren van verschillende oefeningen en het meegeven van thuisoefeningen zodat optimale resultaten behaald kunnen worden.

Zenhoeve heeft me de kans gegeven om verder te ontwikkelen als kinesitherapeut. Wat me aanspreekt in deze praktijk, is de multidisciplinaire aanpak. Elke therapeut heeft zijn eigen domein en specialiteiten.Op deze manier kunnen we voor de patiënt een veelzijdige therapie instellen dat op zijn of haar noden is aangepast.

Bij mij kan je terecht voor algemene- en sportkinesitherapie, sport- en elastisch tapen en blessurepreventie.

 


 Mireille Rossaert (Kinesitherapie & Fasciatherapie)

 

 Sport en bewegingen zijn een rode draad in mijn leven. Al sinds mijn jeugd doe ik aan competitiesport.

Al vroeg kwam ik via familie in aanraking met kinesitherapie en ik vond wat die mensen teweeg konden brengen bij anderen fascinerend. Het beroep leek mijn een mooie combinatie tussen denken en doen. Het menselijke aspect van kinesitherapie sprak me er ook heel erg in aan. Dat heeft me dan ook doen besluiten om zelf de opleiding te volgen.

Als afstudeerrichting heb ik geriatrie gestudeerd, vanuit het oogpunt van een steeds ouder wordende bevolking waarbij een chronische problematiek een grotere rol begint te spelen. Ik ben hierin dan ook in 2014 afgestudeerd. Na een jaar in een ziekenhuis gewerkt te hebben, ben ik dit najaar gestart in deze groepspraktijk.

 


 Shari Claes (Kinesitherapie)

 

 

Toen ik afstudeerde in 2012 van de middelbare school en besloot om Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen te gaan studeren aan de KU Leuven, leek niemandecht verbaasd te zijn. Het menselijk lichaam en het bewegen ervan zijn steeds domeinen geweest waarin ik erg geïnteresseerd was. In mijn laatste jaren aan het Sportkot, koos ik voor de afstudeervariant Fysieke Activiteit, Fitheid en Gezondheid. Hierbij kwam ik in aanraking met Physical Coaching en Personal Training.

Mensen ondersteunen, begeleiden en motiveren om hun doelen te bereiken is iets wat me erg aanspreekt, maar daarnaast heb ik erg veel interesse in de medische wereld. Het leek me daardoor de juiste keuze om na mijn Masteropleiding Lo&BW te kiezen voor een tweede studie, namelijk die binnen derevalidatiewetenschappen en kinesitherapie.

Een logisch gevolg van mijn sportieve carrière als (vroeger) gymnaste en huidig rugbyspeelster en studies LO, is mijn verdieping in sportkinesitherapie. In de praktijk hanteer ik dan ook een actieve aanpak gebaseerd op de individuele doelen van de patiënt.

Niet enkel sportgerelateerde kinesitherapie valt binnen mijn interessegebied, maar ook voor algemene kinesitherapie, blessurepreventie, pre- en post natale begeleiding en voor (kinesio)taping kan je bij mij terecht.

 


 

 Katheline Bouchery (Kinesiologie)

 

 

Mijn eerste kennismaking met kinesiologie was in ‘97. Ik zocht toen een manier om beter om te gaan met stress en maakte een afspraak met een kinesiologe. Ik kan mij die consultatie nog heel levendig herinneren. Ik voelde me gehoord, begrepen en verlicht. Dit was nieuw voor mij. Op weg naar huis vroeg ik me af of deze methode op paarden toegepast kon worden. In die tijd was het trainen van moeilijke paarden mijn beroep. Door op een meer natuurlijke ‘paard gerichte ‘ manier met hun om te gaan trachtte ik hun verloren vertrouwen terug te winnen. Een onzeker paard dat onder druk staat kan riskante reacties teweegbrengen. Ik hoopte via kinesiologie hun welbevinden te verbeteren en de risico’s die mijn werk inhield te verminderen.

In ’98 startte ik een opleiding Health Kinesiology in Engeland. Mits enkele creatieve aanpassingen experimenteerde ik met de methode op paarden. En ja, ik was gefascineerd door de positieve resultaten. De paarden vertoonden een grotere bereidheid tot samenwerking.

Ik wist dat een deel van de weerstanden bij de paarden hun oorsprong vonden in de manier waarop ruiters met hen omgingen. Dit bracht me bij de uitdaging om kinesiologie toe te passen op paard én ruiter. Een bijzondere tijd. Kort nadien kreeg ik vragen van ruiters om hun kinderen, partner of kennissen te willen ontvangen.

En zo groeide mijn praktijk uit tot een plek waar ik samen met de cliënt op zoek ga naar de oorzaak van een spanning, het terugvinden van zelfzekerheid, het herwinnen van veerkracht, het opsporen van allergieën, het bepalen van aangepaste voedingspatronen, met oog op het tot rust brengen van het lichaam in zijn geheel.

Verder heb ik mij gespecialiseerd in de Orthomoleculaire voedingskunde (Medelid BBOW). Franstalige en Engelstalige patiënten kunnen ook vlot te woord gestaan worden. 

 

 

Veerle Frans (Diëtiste) 

 

Diëtiste worden was voor mij een late roeping. Ik behaalde een masterdiploma in de handels- en consulaire wetenschappen in 1992 en ben nog steeds actief als treasurer in een multinational. Ik heb mijn job altijd graag gedaan, maar enkele jaren geleden had ik nood aan een nieuwe uitdaging.

Ik ben altijd gepassioneerd geweest door gezonde voeding en in het effect van (de juiste) voeding op ons algemeen welbevinden. Ik startte in 2012 met een professionele bachelor voedings- en dieetkunde aan de AP Hogeschool in Antwerpen. In de praktijk kan je bij mij terecht voor voedings- en dieetadvies op maat.

Op basis van je huidige eetpatroon en je lichaamssamenstelling werk ik een individueel (dieet)plan voor je uit. Ik volg regelmatig bijscholingen om up-to-date te blijven.

Ik ben ook aangesloten bij de Vlaamse Beroepsvereniging van Voedingsdeskundigen en Diëtisten (VBVD) en erkend door het RIZIV.

 


Caroline Sels (Psychologe) 

 

Mensen willen begrijpen en ondersteunen is steeds mijn passie geweest, empathie mijn talent.

Psychologie was dan ook een logische studiekeuze.

Toen ik in 2005 afstudeerde als klinisch psychologe besloot ik eerst meer levenservaring op te doen alvorens mij volledig aan mijn passie te wijden. Een viertal jaren mensen rekruteren en introduceren in hun nieuwe job gaven mij meer mensenkennis én inzicht in bedrijfsprocessen. Evenwel bleef de passie kriebelen, waardoor ik besloot het bedrijfsleven te combineren met de klinische tak van psychologie, wat mij bij de preventie van psychosociale risico’s bracht als psychosociaal preventieadviseur. Hiertoe kon ik zowel preventief als begeleidend bedrijven, groepen en individuen bijstaan in het omgaan met o.a. stress, burn out, psychische problemen op de werkvloer (o.a. depressie), pesterijen en conflicten. Ik merkte echter al snel dat mijn interesse andermaal het meest uitging naar de individuele begeleidingen van mensen, wat ik dan ook systematisch meer begon uit te bouwen.

Na 6 jaar werken met bedrijven en werknemers, bied ik vanaf september 2016 als zelfstandig psychologe in de Zenhoeve dan ook individuele begeleiding aan particulieren. De ervaring en wijsheid die ik doorheen de jaren heb mogen opbouwen, leerden mij vooral dat er geen eenduidig antwoord te geven is wanneer mensen kampen met psychosociale moeilijkheden. Ik leerde dat mensen veerkrachtig zijn. Iedereen heeft hier echter soms wat ondersteuning in nodig, hetgeen ik graag in individuele sessies wil aanbieden.

Zo kunnen we samen zoeken naar manieren om tot een groter gevoel van welzijn te komen 

 


Suzy Scheers (Coach)

 

 

Al mijn hele leven, stel ik menselijke interactie enorm op prijs.  Vanuit mijn functies als team verantwoordelijke in verzekerings- en bankwereld was ik gefascineerd om ons team in flow te laten functioneren met aandacht voor elke individuele medewerker.

Momenteel werk ik deeltijds als HR medewerker nu voornamelijk samen met arbeiders.  Daarnaast mag ik in Zenhoeve starten als coach met bijkomende specialisatie in Stress & Burn-out en Loopbaancoaching.

Toen ik zelf met een burn-out uitviel, ben ik me gaan verdiepen in deze boeiende, actuele materie want ik wilde weten wat me was overkomen.

Een flink aantal uren studeren, opleidingen en intervisies later ben ik gecertifieerd lid van VESB (Vereniging erkende Stress & Burn-out Coaches in België en Nederland). 

Werken op basis van je talenten geeft energie maar vaak is het net iets anders…daarom heb ik aansluitend opleiding tot professioneel loopbaancoach gevolgd. 

 

Samen mogelijkheden ontdekken voor een leuker, aangenamer en energievoller leven maakt me gelukkig.

Momenteel werk ik deeltijds als HR medewerker.  Daarnaast werk ik in Zenhoeve als coach met bijkomende specialisatie in Stress & Burn-out en Loopbaancoaching.

 

 

 


Inne Goossens (Groepslessen) 

 

 

Enkele jaren geleden studeerde ik af als grafisch vormgever. Na een paar jaar in het werkveld, merkte ik dat elke dag achter een bureau zitten niets voor mij is. Daarom ging ik op zoek naar een uitlaatklep waarin ik kon bewegen en met mensen bezig kon zijn.

Ik had al snel het idee om me meer te verdiepen in mijn hobby yoga en die stiekeme droom om yoga teacher te worden waar te maken. Ik merkte dat in beweging zijn niet alleen goed is voor mijn lichaam, maar ook mijn geest en creativiteit stimuleerde.

Het gaf me de kans om uit mijn hoofd te ontsnappen en meer in contact met mijn gevoel en intuïtie te komen. Die balans tussen lichaam en geest, zorgde ervoor dat ik in yoga een passie vond en als creatieveling een hernieuwde energie kon omarmen.

Ik geloof dat yoga en bewegen een manier kan zijn om jezelf zowel vanbinnen als vanbuiten beter te leren kennen en je beter te voelen over wie je bent.

 

 

Lut Van Den Bosch (Aromatherapie)

“Mensen helpen en zorg dragen voor…”  bepaalde mijn studiekeuze verpleegkunde.

Vanaf 1982 werkte ik als A1 verpleegkundige op verschillende afdelingen en in diverse settings. Na enkele jaren groeide de interesse in palliatieve zorg waar totale zorg centraal staat: het streven naar comfort op zowel fysiek, mentaal, sociaal en spiritueel vlak.

Tijdens mijn opleiding Postgraduaat Palliatieve Zorg ( afgerond in 2004) leerde ik het gebruik van essentiële oliën kennen.  Omdat het zo waardevol en nuttig bleek bij de zorg van palliatieve en  terminale mensen, ben ik er me in gaan verdiepen.Tijdens vele workshops, 2 jaaropleidingen bij CIAN  “Het mysterie van geuren” en de “Spirituele aromatherapie”, aroma-energetica, veel lectuur, en ervaring … leerde ik de kracht van de essentiële oliën en hydrolaten kennen.

Daardoor is het gebruik ervan een vast onderdeel van mijn persoonlijke zorg en die van mijn huisgenoten. In 2010 besliste ik om al mijn opgedane kennis op een constructieve manier door te geven als aromaconsulente in andere groepspraktijk in Battel. 

“Mensen helpen en hen leren voor zichzelf te zorgen”  omschrijft mijn huidige werk als aromaconsulente. 

Naast mijn functie als referentieverpleegkundige palliatieve zorg in een WZC, ben ik  ook actief als aromaconsulente via “Olibanum”.

   “Olibanum is de naam van de essentiële olie die verkregen wordt vanuit het hars van de wierookboom (Boswellia carterii).” 

   “Olibanum bezit de kwaliteit om andere geuren rijker en intrigerender te maken” ….uit Aromecum.

Net als de essentiële olie olibanum andere geuren rijker maakt, wil ik als aromaconsulente mensen 'sterker' maken, op alle vlakken.Ik wil graag hun zelfzorg stimuleren, en mensen laten kennismaken met de helende kracht van EO en hydrolaten. Hen leren hoe ze met die kracht van de natuur hun eigen gezondheid kunnen beïnvloeden; preventief en aanvullend op andere behandelingen. Daarnaast is het mijn streefdoel om het gebruik van essentiële oliën te integreren in de zorgverlening omdat ik overtuigd ben van de meerwaarde ervan voor comfortzorg en complementaire zorg. 

Sinds september 2015 heeft Olibanum een plekje gevonden in de Zenhoeve,  waar ik via persoonlijk consult en themasessies in groep, graag mensen begeleid in hun zelfzorg met aroma’s en hydrolaten.